top of page

HISTORIEN OM MÅNI

MÅNI började som en idé hos Susanne Ununger för 6 år sedan. Susanne gick igenom en svår sjukdomsperiod som ändrade hennes syn på livet och hälsa i grunden. På det mer ytliga planet växte en önskan att få känna sig både vacker och bekväm i hållbara badkläder som passade hennes kropp. 

"Bröstcancer i tidiga 30-årsåldern lämnade mig med både ärr, asymmetri och skadad hud efter strålning. När jag och min familj äntligen kunde lämna den mest intensiva delen av behandlingen bakom oss ville vi ut och resa. Förgäves letade jag efter badkläder som jag kände mig som mig själv i, som passade mig, min stil och min ålder."

Susanne sydde om badkläder ur sin befintliga garderob inför resan men drömmen om att skapa badkläder och solskyddskläder för alla de kvinnor som kände som hon bestod. 

Susanne och hennes märke MÅNI har blivit verklighet och tillsammans med sitt team skapar hon baddräkter och solskyddströjor i återvunna material av högsta kvalitet från Italien och med sömnad utförd i Portugal. 

"Baddräkterna är skurna med fokus på både komfort och kvinnlighet. De rymmer hela kvinnokroppen, de rymmer även padding, proteser, ärr eller melanom. Solksyddströjan, en så kallad Rash Guard är det perfekta plagget för vattensport men även för att vi kvinnor skall kunna tillbringa fler timmar ute i solen utan risk att skada vår hud och samtidigt känna sig stilren och bekväm."

 

Och namnet Måni, det är det nordiska namn vi gav månen långt före vår tid...

mani%252520inspo_edited_edited_edited.jpg

"No matter its shape, size or color, the moon, and my body, are always beautiful"

Susanne

bottom of page