top of page
Sök
  • Skribentens bildMÅNI SWIM

MÅNI Words - Johanna


Namn: Johanna Mix

Ålder: 41

Yrke: VD

Plats: Stockholm


Hur beskriver du dig själv?

Jag är mamma, från Nacka…40 plus, känner mig tuff. Skämt åsido, det enda jag vet är att ju äldre jag blir, desto mindre säker blir jag. 😊 som person är jag djupt engagerad i min familj, mitt jobb och blir en dålig människa om jag inte får träna. Jag har alltid jobbat med människor och varit i ledningsposition sedan mer än 15 år tillbaka – jag älskar att se människor och verksamheter utvecklas. Energi får jag dock framför allt i självsamhet.Vad tycker du mest om hos dig själv?

Min grundmurade tro på andra människor och att allt ordnar sig till slut samt min förmåga att vara sårbar och stark samtidigt i alla de roller jag har och tar i mitt liv.


Beskriv ditt favoritbad (när var hur)

Det bästa badet är absolut en sensommarkväll i augusti på min älskade ö Gotland. När nästan alla åkt hem, havet är varmt och solen gör vattnet guldfärgat av ljuset.Vad fyller du dina dagar och ditt liv med?

Jag brukar säga att mina passioner är för min familj, för mitt jobb, för träning och personlig utveckling. Jag fyller mina dagar med de människor som jag älskar, med att supportera min dotter i skolan, med hennes dans och cheerleading, jobbar såklart ganska mycket (och älskar det!) träffar min kille, min mamma, systrar med familjer, vänner eller lyfter tungt på den lokala träningsstudion.


Hur ser ditt liv ut idag jämfört med fem år sedan?

Det är en enorm skillnad om jag jämför. Våren 2017 var jag nyskild, ledsen och hade just flyttat till en ny lägenhet. Kände en enorm skuld gentemot barnen, sorg över en familjedröm som inte gick att hålla ihop och rädd att jag aldrig skulle hitta kärleken igen. Men oj vad bra det blev! Idag har jag en bättre relation till min exman än i äktenskapet, känner mig som mig själv på riktigt och mår bättre än någonsin. Dessutom har jag precis köpt hus med min pojkvän där vi bygger en bonusfamilj med fyra barn!


Vad är hälsa för dig och vad är ditt främsta råd för att må bra?

Lyssna inåt och sätt gränser, hela tiden och om och om igen. Det är svårt, speciellt för kvinnor, som är fostrade att finnas där för alla andra och i sista hand sig själv. Jag har spenderat de senaste fem åren med att hitta min egen röst och förstå vad jag mår bra av. Jag mår bra av att vara själv eller i mindre sammanhang. Att träna, lyssna på tystnaden, vara i skogen. Jag vill ha tid att fokusera på en person i taget och vara autentisk i alla mina relationer. Det får mig att må bra!

Vad är lycka för dig?

Att jag och min familj får vara friska och att vi skapar tid för att vara med varandra.


Vad vill du dela med dig av till andra kvinnor?

Kärlek, systerskap, kraft, medkänsla. Jag vet hur sanslöst tröttsamt det är att kämpa för att bara få vara den du är, i en värld skapad av män, för män. Jag hoppas att vi är på en annan plats när mina barn är vuxna.


Berätta om en resa som gjort stort intryck på dig?

Om jag ska tala om en bokstavlig resa så skulle jag säga resan till Sydafrika 2018. Framför allt safarin i Krugerparken var nära på en religiös upplevelse. Att få komma så nära det vilda djurlivet och se alla de djur jag fick se, det är något jag aldrig kommer att glömma. En helt magisk resa, som jag rekommenderar alla. Får jag möjlighet ska jag åka dit igen när barnen blivit tillräckligt stora.


Din viktigaste resa:

Den viktigaste livsresan är den jag gjort med mig själv. När jag var gravid påbörjade jag den, så jag har min dotter Alva att tacka för den. Jag började gå i terapi då, för nästan 12 år sen och det har varit en tuff, livsomvälvande resa där jag vänt ut och in på barndom, relationer, självuppfattning, destruktiva beteenden och mönster. Konsekvenserna har varit många svåra livsavgörande beslut, men i slutändan har jag hittat mig själv och min egen röst och det har varit värt varenda krona, minut och tår.


Vilken semester typ är du? stad, hav, natur, äventyr?

Jag har flera favoritsemestrar! Jag åker gärna skidor i svenska fjällen, jag tycker om att vandra i norra Sverige, jag älskar att vara i solen i Sydeuropa och jag åker gärna till storstad och konsumerar kultur och god mat 😊 Men mest är jag ju på Gotland där min familj har hus och gärna samlas i storfamiljsformat på jular och somrar…


Om du bara fick lyssna på en låt i resten av ditt liv, vilken skulle det vara?

Jag e (Vierge Moderne) med Molly Sandén


Ge oss ett boktips, vad får vi inte missa att läsa?

Jag kan ha fel – Björn Natthiko Lindeblad


Vilket MÅNI plagg tycker du bäst om?

Billow Baddräkt Rost

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page</