top of page
Sök
  • hedvigwiklund

MÅNI Words I Daniela


I kalla februari öppnade Daniela dörren till en underbar gammal konstskola mitt i Stockholm och bjöd in till samtal om livets skörhet och vikten av att ge sig själv mentala kreativa kickar.


Namn: Daniela

Ålder: 42

Yrke: Verksamhetsutvecklare på en konstskola

Plats: Stockholm


Vem är du sammanfattat med tre ord?

Företagsam rolig och tankspridd


Vad tycker du mest om hos dig själv?

Min röst, det är märkligt för nästan ingen gillar sin egna röst. Jag gör det, det är nästan pinsamt att säga men det är ett ärligt svar. Jag gillar även att jag kan få andra att skratta.


Beskriv ditt favoritbad

Ulvsjön, en liten sjö i Nackareservatet i Stockholm. Det är oftast folktomt och stilla där eftersom platsen är lite snårig och svår att ta sig till. Älskar stillheten, lugnet och att känna det ljumna vattnet under sommarmånaderna.


Vad fyller du dina dagar och ditt liv med?

Förutom mina barn och vänner så lyssnar jag mycket på musik och på poddar, jag älskar ljud och kan nästan inte vara i ett rum utan att någonting pågår i bakgrunden. Jag skulpterar extremt mycket nu och lär mig om olika sätt att arbeta med lera och glasyr.


Hur ser ditt liv ut idag jämfört med fem år sedan?

Idag är jag skild och lever varannan vecka liv. Jag har mycket mer tid vilket till en början kändes konstigt och läskigt. Nu har jag blivit vän med mig själv och lärt mig mer kring vem jag är, ett pågående arbete som aldrig verkar ta slut. Jag skrattar mer idag än för 5 år sen.


Vad är hälsa för dig och vad är ditt främsta råd för att må bra?

Lägg inte allt fokus på den fysiska kroppen utan ge även det mentala uppmärksamhet. Att ge sig själv positiva själsliga och andliga kickar är viktigt. Jag får den energin när jag skapar i lera.Vad är lycka för dig?

Mina barn - hur smarta och roliga dom är.

Lycka är även min familj och mina vänner, att umgås med dom.

Jag kan känna stor lycka i att bli drabbad av konst det är en som endorfinkick!


Vad vill du dela med dig av till andra kvinnor?

Att livet är väldigt kort, en väldigt nära och viktig människa i mitt liv drabbades av bröstcancer nyligen och genomgår nu behandling. Det har drabbat mig väldigt hårt, oron och känslan av maktlöshet. Det påminde mig om att livet är skört och att det är viktigt att försöka leva sitt bästa liv nu och inte vänta. Det kan handla om att inte döma sig själv för hårt, att inte vara kvar i destruktiva relationer men även om att ge sig själv ett fång hortensior för att dom är vackra en fredag.Vilken är din viktigaste resa?

Livsresan, att lära mig att trivas med mig själv. Att acceptera mina egna behov och att det är okej att vara själv.Vilken semestertyp är du?

Jag älskar Italien och drömmer framförallt om Elena Ferrantes Neapel men även att få åka runt och upptäcka flera italienska städer. Att få njuta av vackra platser, äta italiensk mat och dricka gott vin.Om du bara fick lyssna på en låt i resten av ditt liv, vilken skulle det vara?

"När du reser dig" Med David Ritschard


Ge oss ett boktips, vad får vi inte missa att läsa?

"Unge Mungo" av Douglas Stuart

Fantastiskt författarskap!


Vilket MÅNI plagg tycker du bäst om?

Jag älskar den fina svarta baddräkten Wavy Natt. Jag känner mig så fin i den och inte så utelämnad som det ibland kan kännas i badkläder. Dessutom är kvalitén helt fantastisk!

1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page